Thursday, September 03, 2009

Glatt Humör i Värnamo del 2

Jag tyckte allt såg bra ut. Precis när innan jag skulle gå och möta Cilla på tågstationen så anlände Lars Magnusson. Jag visade honom tillrätta och han satte sig att vänta på Björn Elmgren som också kommit för "öppna mick"-tidens skull.

Si så där kvart i sex stog jag på perrongen och tog emot Cilla. Det var tydligen uppskattat, inte bara att jag var där och mötte henne utan att hon hade fått all önskvärd information innan. Det var något om att alla som bokar komiker inte är så noga med den biten. Jag tar till mig detta och tänker nog även förbättra informationsflödet till komikerna innan de kommer. Det går att göra det effektivare, mer strukturerat och snyggare. Jag kan skriva infon med tvålkrita på min bara överkropp och mms-a en bild.

Så jag gick med denna sprudlande människa den korta promenaden ner för storgatsbacken i Värnamo och på vägen fick hon sig till livs en del av mitt livs historia eftersom hon undrat hur jag hamnat i Värnamo. "Min mormor var en groupie" "mamma är frukten av ett one night stand med en 150cm lång dragspelande kille som turnerade med Edward Person, mormor var 180cm lång"... "Det började med att jag föddes i Oskarshamn, de tog mig direkt från BB och körde upp till norrland" "mitt första minne var en åksjuka"

Cilla checkades in på hotellet och visades var vi skulle hålla till till kvällen. Där satt redan Lars och Björn så vi hade en trevlig pratstund där Lars också påpekade att vi inte hade några spotlights mot scenen... Mer om det senare.

Då det var en del tid över så gick jag och mötte Jacob Stålhammar som anlände till tågstationen ca kvart över sex. Det vart en del stand up pratat på vägen ner.

När jag tänker efter så var det nog när jag visade Jacob lokalen som Lars påpekade att ljuset saknades. Jag försökte få tag på ljud-killen som skulle ha riggat med två spotlights riktade mot scenen. När jag inte lyckades få tag på honom så gick Eva, som jag döpt om till Annette, upp på ett bord och riktade om en av lamporna i taket så att vi fick mer ljus iaf vid scenen.

Vi gick sedan ner i restaurangen där vi fick i oss lite mat. iofs, jag sprang ifrån t ex för att rigga min netbook som skulle stå för musiken tills showen började. Och mitt allt det så kom de sju första gästerna till klubben. Baren var försedd med en Mathilda så det var lugnt. Jag kunde gå ner och sätta mig en kort stund med komikerna igen.

Och snart var det då showtime.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home